Ta en liten fruktstund

Frukt och grönt är bland det godaste som finns, och naturens enorma skafferi är både vackert och nyttigt. Idag har svenskar tillgång till världens alla underbara växter, mer än någonsin, och man kan njuta av härliga sallader, goda maträtter, söta efterrätter, medicinska kurer, liksom glädjen i att producera egna produkter.

Den här sidan handlar om de många alternativ som frukter och grönsaker ger människor för en bättre livskvalitet vad gäller allt ifrån hälsa och humör till kulinariska smakupplevelser. Det finns specifika mineraler, vitaminer och antioxidanter som kan motverka sjukdomar som diabetes och starr och genom att äta rätt kan man till och med få hjälp på traven när man känner sig deprimerad.

Här kommer recept att presenteras för att ge inspiration och man behöver inte vara vegan för att verkligen njuta av äpplen, mango, rucola, bönor och bananer.

Det ligger en hel vetenskap bakom kosten och ibland kan till och med de vanligaste frukterna och grönsakerna förvåna och förundra. Att avokadon är en frukt vet nog de flesta men att bananen är ett bär är kanske inte lika känt?

I dagens miljömedvetna värld är det ett mycket bra alternativ att så egna frön och på så sätt kunna skörda alla möjliga godsaker från krukor och trädgårdar. Här kan nybörjaren hitta lite tips om vad man bör tänka på och vilka växter som är bäst att börja med.

Frukter är fantastiska och grönsaker är gudomliga och kan ge människor hälsa och glädje! Färger, dofter och smaker blandas i ett potpurri utan like och ger innerlig och intensiv njutning.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *