Superbär!

Att få i sig så mycket vitaminet, mineraler och andra superingredienser ska vara gott och enkelt. Om du äter vissa superbär kan du få i dig nästan allt du behöver på en gång!

Aroniabär – dessa växer i både i Sverige, USA och Östeuropa och kommer fylla din kropp med vitamin C. Även fulla med järn, folsyra, antocyaniner och vitamin B. Om du ofta får urinvägsinfektion är detta bär något för dig, de innehåller proantocyaniner vilket skyddar för infektionen, precis som tranbär!

Hallon – ett klassikt och supergott bär som innehåller hemliga superkrafter. Dessa små rackare är faktiskt mer fiberrika än andra, eftersom varje litet bär i hallonet innehåller en kärna var. Hallon är fyllda med antioxidanter, vitaminer och polyfenoler som kan förebygga hjärt-kärlsjukdom. Hallon kan dessutom öka på fettförbränningen.

acai1 (1)Acai – ett blålila bär, lika stor som en vindruva hela vägen från Amazonas. Detta bär är bra för en mängd saker, som matsmältning, produktionen av fria radikaler och boostar immunförsvaret. Acai innehåller massor av vitaminer, som  C, A, B1, B2, B3 och E. Du kanske hört talas om Acai bowl som är den nya trenden? Supergod frukost fylld med bär, muesli och annat gottigt!

Gojibär – Under många år har Kina hållit detta bär som en hemlighet. Äntligen får vi ta del av de smaskiga gojibären som sägs får oss att leva längre! Dessa små bär innehåller  vitamin­er och mineraler och innehåller betakaroten, vilket gör hyn frisk och vacker. Bäret innehåller 18 olika aminosyror varav sju är livsnödvändiga.

Blåbär – vårt egna superbär som kan plockas i svenska skogar innehåller allt du behöver för att förbättra minnet tack vare flavonoider. Sprängfyllda med vitamin C, K, B6 ochantioxidanter som antocyanin vilket skyddar mot stress och inflammationer.

I201052_2 (1)nkabär – en annan väl hållen hemlighet. Dessa bär kommer från Sydamerika och är kända under namnet physalis när de är färska. Den torkade formen, inkabär, är rika på antioxidanter, vitaminer som  C, B1, B2, B6 och B12. Dessutom är de fyllda med vitamin A som är bra för syn, hud och slemhinnor.

Förutom dessa bär så finns det en mängd fler vi kan prata om, som Camu Camu, havtorn, acerola och tranbär. Alla dessa bär kan du slänga in i din matlagningen eller en näringsrik smoothie! Allt för att göra det superenkelt att vara hälsosam, få i sig allt man behöver och leva längre!