Nyttiga fruktdrycker

Visst är det fantastiskt trevligt att mixa sig en härligt färgglad supernyttig fruktdryck till frukost? Kanske har du lite ont on tid sådär på morgonen, jag känner ofta att man borde stigit upp en liten stund tidigare.. men det är ju så skönt att ligga kvar en liten stund i den sköna bädden! Vi behöver alla något näringsrikt att starta dagen med, för dig som inte har så mycket tid – varför inte testa en färgsprakande fruktdryck.

tre fruktdrycker

Mixa ihop en fruktig frukostdryck

Det enda du behöver förbereda lite, är at ha lite olika frukt hemma. Det går ju självklart inte med ett tomt kylskåp eller övergiven fruktskål. Köp med dig lite frukt hem när du kilar från jobbet, ta en snabb sväng om din kvartersaffär och fyll på din fruktkorg därhemma, för du har väl en korg?

Något som även är lite smart är att ha någon typ av frusna bär i frysen. Kanske en påse blåbär, hallon eller mixad frukt. Det finns allt efter tycke och smak i frysdisken. Vill du vara extra nyttig, så varför inte ha en liten påse med nötter eller nyttiga chiafrön hemma, men det är lite överkurs. Börja utforsa och blanda olika drycker och du ska se att du får mersmak och gör allt mer avancerade blandningar. En godmorgon-dryck kan självklart bestå av både frukt och grönsaker i en skön grön blandning.

Min godmorgon-dryck

  • En halv banan
  • En apelsin
  • En klyfta Citron
  • En rejäl näve frysta hallon
  • Spetsa med en liten bit ingefära
  • Vatten och lite tranbärsjuice

Skala banan och apelsin och lägg i bitarna i din mixer. Skär ut en klyfta citron och lägg ner i blandaren. Ta fram dina frysta hallon och blanda ner. Gillar du ingefära, så är det både supernyttigt och gott att lägga ner en liten bit. Tänk på att för mycket ingefära kan bli starkt för dig som inte är van. Fyll på din mix med vatten och gärna lite tranbärsjuice om du har hemma.

På med locket och kör igång mixern en kort stund – du ser när det är klart.

Häll sedan upp i ett snyggt glas och njut sedan av din fantastiskt nyttiga och goda frukost!

hallondryck i snyggt glas