Desserter med bär

Fruktsallad

Vem älskar inte fruktsallad? Gott och super enkelt att göra. Här kommer tips på en av mina favoriter!
Du behöver ett äpple, helst ska det vara ett syrligt äpple. Sen behöver du en kiwi, ett granatäpple, jordgubbar, honung och kokos.
Du skär och lägger frukten i en skål precis som i en vanlig fruktsallad, MEN vänta med jorgubbarna! Jordgubbarna ska nämligen mixas med honung – vi lovar att det blir supergott!
Därefter häller du mixen över frukten och sist av allt rostar du lite kokos i en stekpanna snabbt och lätt som du sedan strör över din fruktskål. Voila!

Ett recept ni måste prova!

Päronrätt

Jag har också en annan enkel frukträtt som jag skulle vilja tipsa om ifall man tycker om päron.
Till denna rätt behöver du päron, honung, sött vin, frön som exempelvis solrodfrön eller pumpafrön, torkade tranbär och creme fraiche.

Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur och skär päronen i klyftor för att sedan lägga det i ugnsform med honung och vin över. Strö öven på lite frön. Efter 15 minuter i ugnen tar du tranbär över och serverar med creme fraiche.

Bara för det är fredag ska jag bjuda på ett tredje recept 🙂

Fruktdröm

Du behöver:  Pinjenötter. sesamfrön, kiwi, nektarin, jordgubbar, smör och honungsyoghurt.

Rosta nötter och frön tillsammans, därefter steker du frukt i smör under omrörning. Det gäller att frukten blir varm, men akta så det inte blir mosigt. Häll upp frukten i en skål och str frön över,

 

Dem här smarriga recepten hittade jag här. MåBra är en bra inspirationskälla, där finns även fler recept, men jag valde dem jag tycker är godast av alla deras fruktrecept.

Hoppas ni får en fantastisk helg med mycket god mat och trevligt sällskap!
Nästa vecka kommer fler härliga fruktnyheter!